Vrienden en Eusebianen

Rijksoverheid, provincie en gemeente financieren het grootste deel van de restauratie en herinrichting. Maar zij kunnen het niet alleen. Zonder sponsors en zonder donaties zal de Eusebius uiteindelijk zijn deuren moeten sluiten!

Dat mag niet gebeuren! Als iedereen, een steentje bijdraagt, geven we samen onze Eusebius een nieuwe toekomst!

Vrienden
Door Vriend te worden en een klein bedrag per maand, of per jaar bij te dragen, helpt u de Eusebius het meest! Immers, zo’n uniek historisch gebouw heeft permanent onderhoud nodig. Al met €3 per maand levert u een belangrijke bijdrage, aan restauratie én onderhoud! Ontvangt u graag onze Vriendenfolder? Mail dan naar g.opdewoert@eusebius.nl.


Eusebianen
We zoeken 100 Eusebianen  die de Eusebius een bijzonder warm hart toedragen en vanuit deze betrokkenheid de restauratie en herinrichting van nabij willen volgen. Mail voor meer informatie naar g.opdewoert@eusebius.nl.

Voor nog geen tientje per maand
Met een bijdrage van netto nog geen tientje per maand levert u al een bijzondere bijdrage als Eusebiaan. Dat zit zo: als Eusebiaan draagt u in de vorm van een fiscaal zeer vriendelijke lijfrenteschenking jaarlijks €300 bij gedurende 5 jaar. Uw gift is dan voor 125% fiscaal aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, waardoor u netto maar €115 per jaar doneert. Wanneer u €500 doneert is dat netto €190 per jaar en bij €750 is dat netto €281 per jaar.De stichting Eusebius wordt namelijk erkend als culturele Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) en profiteert van de bijzondere fiscale voordelen van de nieuwe Geefwet.

Wat krijgt u daarvoor terug?
Eusebianen:

  • Nodigen we regelmatig uit voor een informatiebijeenkomst en komen eenmaal per jaar in de Eusebius bijeen voor een exclusieve, bijzondere avond, gezellig én informatief.
  • Vermelden we graag op een bijzondere plek in de Eusebius om hun betrokkenheid en bijdrage te eren (maar als u liever anoniem wilt blijven kan dat natuurlijk ook!).
  • Krijgen af en toe aanbiedingen voor en kortingen op evenementen die de Eusebius de komende jaren zelf gaat organiseren, zoals concerten en tentoonstellingen.

We vragen u niet alleen om bij te dragen, uw inbreng is belangrijk en stellen we zeer op prijs!


Zakelijk schenken
Bedrijven kunnen ook Eusebiaan worden. Ook een bedrijfsgift is waarschijnlijk fiscaal zeer gunstig aftrekbaar. Het bedrijf bepaalt of en zo ja welke medewerker als Eusebiaan wordt geregistreerd. Bedrijven verbinden zich voor minimaal 3 jaar en ontvangen jaarlijks een factuur.