Uitvaarten

De Grote of Eusebiuskerk is al eeuwenlang het meest gezichtsbepalende gebouw van Arnhem. Het stadsgezicht van Arnhem is niet compleet zonder dit fraaie en rijk gedecoreerde gebouw dat met zijn 96 meter hoge toren al sinds de late middeleeuwen trots uitsteekt boven de omliggende bebouwing. En daarmee is de Kerk een prachtige locatie om afscheid te nemen.

Kerkzaal
In de prachtige Kerkzaal kunt u afscheid nemen van uw dierbare, op welke manier dan ook. De Kerkzaal ademt historie uit en heeft een mooie lichtinval. De Kerkzaal kan ingericht worden naar uw wens. Hoewel het een grote ruimte is, kan men het toch intiem maken. Daardoor is het geschikt voor zowel een kleinere groep als voor een grote groep gasten.
Midden in de Kerkzaal staat een preekstoel die u kunt gebruiken. Of u staat op het Koor welke bereikbaar is via drie treden. Daardoor staat u iets hoger, maar blijft u toch dicht betrokken bij uw gasten.

Orgel
Het prachtige Strümphler orgel, daterend uit 1769, met meer dan drieduizend pijpen, kunt u (laten) bespelen. Achterin de Kerkzaal (op het Koor) is een kleiner orgel, dat u ook kunt (laten) bespelen.

Beeld, licht en geluid
De Kerkzaal heeft middels luidsprekers op de pilaren een goed geluidssysteem. Een handmicrofoon of headsets zijn aanwezig. Er is een CD speler beschikbaar. U kunt op het geluidssysteem geen PC of laptop aansluiten.
Wilt u tijdens het afscheid een fotopresentatie of een film laten zien? Wij werken met een vaste partner om eventueel film en beeld materiaal te verzorgen. Zij houden rekening met de lichtinval in de Kerkzaal en de speciale akoestiek. Indien gewenst kunnen de klokken geluid worden bij aankomst en/of vertrek.

Catering
Na afloop van het afscheid kunt u samen herinneringen ophalen. In ons Noordertransept is een fraaie houten bar. Hier schenken wij heerlijke koffie en thee, maar ook frisdranken, een goed glas wijn of bier. Ook kunt u zelf aangeven welke hapjes u wilt laten serveren. Uw wensen staan daarbij voorop.

Faciliteiten
De Kerk heeft vijfhonderd luxe stoelen, mooie houten tafels en een twintigtal houten stoelen en een houten lessenaar. De pilaren kunnen naar wens belicht worden.
Voor en tijdens de ceremonie is onze technische man aanwezig om u te ondersteunen.

Aankleding
De Kerkzaal kan volgens uw wensen aangekleed worden. Wij overleggen graag met u wat uw ideeën hierover zijn. U kunt daarbij rekenen op onze expertise en technische ondersteuning.

Tijd
Steeds meer mensen nemen ruim de tijd om afscheid te nemen van hun dierbare. Wilt u niet het gevoel hebben, dat u opgejaagd wordt als het afscheid langer duurt dan gepland? Bij ons heeft u ruim de tijd om het afscheid conform uw wensen vorm te geven.

Tarieven
De tarieven zijn afhankelijk van de dag en de duur van het afscheid. In overleg met u en/of de uitvaartbegeleider krijgt u van ons een passende offerte.

Goed om te weten

  • Indien onze agenda het toelaat, bent u ook ‘s avonds en gedurende het weekend bij ons welkom om een afscheid te organiseren.
  • Het gehele gebouw is rolstoeltoegankelijk en er zijn invalidentoiletten.
  • Ons flexibel en hulpvaardig team zet zich graag in om uw ceremonie onberispelijk te laten verlopen.

Bereikbaarheid & Parkeren
De Eusebius ligt in het centrum van Arnhem en wordt omgeven door twee parkeergarages op korte loopafstand en een parkeerterrein aan de overkant naast het Marktplein. Een beperkt aantal auto’s kan geparkeerd worden tegen een vergoeding.
Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met 026-4435068 of mailen naar info@eusebius.nl

 

De Eusebius in uw testament
Wilt u in de toekomst een bijdrage leveren aan het behoud van de Eusebius te Arnhem?Dan kunt u de Stichting Eusebius Arnhem (SEA) opnemen in uw testament. Door middel van een legaat kunt u een vast bedrag of een bepaald goed nalaten, of een deel (percentage) van uw nalatenschap bestemmen voor het goede doel.
Klik hier voor meer informatie.