Slag om Arnhem – 70 jaar onvoltooid verleden

Tentoonstelling Slag om Arnhem – 70 jaar onvoltooid verleden

Expositie Slag om ArnhemDe tentoonstelling ‘De slag om Arnhem – 70 jaar onvoltooid verleden’ te bezoeken op de eerste en tweede etage van de Eusebius- toren. De tentoonstelling is wegens succes verlengd tot eind 2016 en waarschijnlijk nog langer.

De tentoonstelling vertelt in een beeldverslag een van de zwaarste geallieerde nederlagen uit de Tweede Wereldoorlog. Van dag tot dag worden de gebeurtenissen van de Slag om Arnhem van 17 tot 25 september 1944 weergegeven aan de hand van ooggetuigenissen van de militaire strijd.

Als gevolg van de strijd moesten de burgers van Arnhem de stad verlaten. De burgers moesten evacueren en kwamen later terug in een totaal verwoeste stad. De tekst en beeld van de tentoonstelling laat de bezoeker inleven in verwoesting en de moeizame opbouw van de stad en kerk na de Tweede Wereldoorlog.

Tevens toont de presentatie de toekomstplannen voor de “Aanbodketen Slag om Arnhem” waarmee dit pregnante geschiedenishoofdstuk blijvend in de stad verankerd gaat worden.

De tentoonstelling is per lift bereikbaar en rolstoel vriendelijk.

Samenwerking met het Airborne Museum ‘Hartenstein’

Logo Airborne Museum

De tentoonstelling ‘De slag om Arnhem – 70 jaar onvoltooid verleden’ is in samenwerking met het Airborne Museum ‘Hartenstein’ opgezet. De tijdelijke tentoonstelling ‘Met huis en haard- Airborne memories’ sluit aan op de tentoonstelling in de Eusebius- toren.

De tentoonstelling ‘Met huis en Van Huis en Haard Airborne Memorieshaard- Airborne memories’ verteld aan de hand van persoonlijke verhalen het verhaal van de evacuatie van de burgers tijdens de Slag om Arnhem. Ruim 150.000 burgers uit Arnhem en omliggende plaatsen moesten op bevel van de Duitsers huis en haard verlaten. Pas na zeven maanden keerde zij terug.

De tentoonstelling ‘De slag om Arnhem – 70 jaar onvoltooid verleden’ wordt mede mogelijk gemaakt door Het Gelders Archief, Gemeente Arnhem, Mondriaan Fonds en het Ondernemersfonds Arnhem