Arnhem School of Heritage

Het idee voor dit initiatief is ontstaan door de vele gesprekken die wij in Gelderland hebben gehad over het restauratieambacht en de bijzondere plaats die Arnhem en de Eusebius daarin plaatsnemen. Een dergelijk initiatief kan alleen maar in gezamenlijkheid worden ontwikkeld.

Het ambacht wordt tijdens de restauratie van de Eusebius zo veel mogelijk onder de aandacht gebracht. Hierdoor is interesse bij jonge mensen ontstaan in het natuursteenambacht en andere restauratieambachten.

Meer informatie over het doel van de jaarthema’s, het programma en de partijen waarmee wij samen werken kunt u hier vinden.

Kijk voor meer diepgaande informatie over de restauratie, planning en de Arnhem School Of Heritage in het werkboek Eusebius.


Arnhem School of Heritage is ook actief op social media.
Praat mee via @ArnhemSchoolOfHeritage

 


Het belang van de Arnhem School of Heritage door Gelderland Werkt


Onze toren in de steigers door Gerlanderland werkt

Actueel

 

Op Open Monumentendag 2016 is de werkplaats van de Eusebius en Arnhem School of Heritage opnieuw open voor bezoekers.
Op zaterdag 10 september zijn er doorlopende activiteiten op de bouwplaats van de Eusebius van 11.00 tot 13.00 uur. Met een tentoonstelling van sculpturen van de zuidgevel van de Eusebius. De aanwezige ambachtslieden -steenhouwers, schilders , stukadoors en anderszins vertellen over hun bijzondere werkzaamheden en hun ervaringen van hun werk aan de Eusebius. De steenhouders geven workshops beeldhouwen. U kunt zelf een beeldhouwwerkje maken van mergel. Restauratiemanager Peter Koelewijn geeft rondleidingen op de steigers.


Kunst en Ambacht ArnhemOpen Monumentendag stond dit jaar in teken van Kunst & Ambacht. Op zaterdag 12 september was de bouwplaats rondom de Eusebius was open voor bezoekers. Op de bouwplaats kon iedereen leren beeldhouwen en op de steigers verzorgde Peter Koelewijn (en zijn team) een rondleiding. Vanaf de 26e etage van de steigers waren ook de Disney beelden goed te zien. Echt een unieke ervaring voor de bezoekers.


Gelderland werkt, Ambachtslieden gezocht!

Bouwmanager Peter Koelewijn

Bouwmanager Peter Koelewijn


Maandag 6 juli 2015 werd de werkplaats Arnhem School of Heritage officieel geopend in de Eusebiuskerk. Lees hier het verslag van de opening.


20 Franse steenhouwersleerlingenWoensdag 24 juni 2015 bezochten 20 Franse leerlingssteenhouwers de werkplaats en genoten van een rondleiding.

 

 

 

Berichten in de media

RTV- Arnhem, nieuws van 7 juli 2015
Video: Opening restauratieschool naast Eusebius in Arnhem

Gelderlander, 6 juli 2015
Werkplaats Eusebius als etalage

Het jongerenblad van FNV Bouw, editie 18, 2015
Klussen aan een kerktoren

Gelderlander, 12 mei 2015
Gezocht ruïne als ambachtsschool

TV13, 17 februari 2015
Video: Restauratie ambacht sterft uit in Nederland

NOS, 10 februari 2015
Vervallen kerk als ambachtsschool 

Gelderlander, 9 februari 2015
Eusebius moet restauratiecentrum van Nederland worden

Contact
Ir. Peter Koelewijn, bouwmanager Eusebius
Kerkplein 1
6811 EB Arnhem

Tel.: 06 53392790
Email: Info@irpeterkoelewijn.nl

Partners

image005 made in arnhem downloadROCMN omd-logo