Geschiedenis kerk in de entree

Entree Eusebius Arnhem

De nieuwe entree van de kerk

In verband met de restauratie is de tijdelijke entree van de Eusebiuskerk verplaatst naar de noordzijde van het gebouw, ter hoogte van de Kerkstraat. Sinds kort zijn in deze entree panelen te zien waarop in vogelvlucht de geschiedenis van de Eusebiuskerk en een aantal belangrijke cultuurhistorische aspecten van het monument worden toegelicht. Zodra exact duidelijk is hoe de restauratie zal worden uitgevoerd, wordt ook dit  in de entree uitgelegd.  Alle toelichtende teksten zijn ook in het Duits en in het Engels vertaald met het oog op de vele buitenlandse bezoekers die de kerk jaarlijks bezichtigen.

Detail van een paneel in de entree van de Eusebius ArnhemDe panelen zijn uitgevoerd in dezelfde stijl die ontworpen is voor de decoratie van de bouwschutting. In dit ontwerp van het bureau 2D3D Design worden gestileerde afbeeldingen getoond van diverse architectonische details van de kerk die typerend zijn voor de bouwstijl van de Eusebius, zoals de met hogels versierde pinakels en de venstertraceringen met hun zogenaamde ‘visblaasmotieven’.
Behalve decoratief is het ontwerp ook informatief en toont het de bijzondere architectuur van de Eusebiuskerk.
Een deel van de schutting is al met dit thema gedecoreerd. In de loop van 2013 wordt er nog een deel van de schutting beplakt met dit motief. Er worden sponsors gezocht om de volledige schutting (175 meter lang en 5 meter hoog!) te kunnen decoreren.